2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 09. 07:00, csütörtök | Életmód
Forrás: tasr

Naponta indít vonatokat a RegioJet Pozsonyból Horvátországba

Naponta indít vonatokat a RegioJet Pozsonyból Horvátországba

Mától naponta indít vonatokat Pozsonyból Szlovéniába és Horvátországba a RegioJet. A személyszállító cég a horvátországi utazás iránti megnövekedett igényre reagált a járat elindításával.

Több hely lesz a Fiumébe (Rijeka) közlekedő járatokon a kerékpárok szállítására, minden vonaton összesen 30 bicikli fér el. A Prága (Praha)-Brünn (Brno)-Pozsony (Bratislava)-Ljubljana-Fiume útvonalon közlekedő vonatokon hálókocsik is lesznek.

„Nagy az érdeklődés a RegioJet horvátországi járatai iránt. Szlovákiából és a Csehországból induló négy járatra minden jegy elkelt. Mindegyik vonaton 560 utas számára van hely, az utasok fele busszal utazik tovább a vasútállomásról valamelyik kedvelt, legfeljebb 30 kilométerre fekvő tengerparti üdülőhelyre” - mondta Aleš Ondrůj, a társaság szóvivője, és hozzátette, a RegioJet már mintegy 40 ezer, Horvátországba szóló menetjegyet adott el.

Nyitókép: SITA

Címkék: horvátorszá, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.