2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Június 13. 10:06, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

NBA: A Celtics nyerte a döntő harmadik meccsét is

NBA: A Celtics nyerte a döntő harmadik meccsét is

A Boston 106-99-re győzött Dallasban és ezzel már csak egy lépésre van a bajnoki címtől. A negyedik összecsapást szombat hajnalban rendezik.

A bostoni kosarasok egy lépésre vannak attól, hogy megnyerjék rekordot jelentő tizennyolcadik NBA-címüket. A Celtics csütörtök hajnalban a döntő sorozat harmadik mérkőzésén 106:99-re nyert a Dallas Mavericks otthonában, és már 3-0-ra vezet a sorozatban. A negyedik mérkőzést szombat hajnalban, ismét Dallasban rendezik.

A 31 pontig jutó Jayson Tatum és a 30 pontos Jaylen Brown vezette a vendégeket harmadik diadalukhoz. A Boston a harmadik negyedben eldöntötte a győzelmet, ugyanis 35:19-re nyerte azt, és 85:70-es állással indultak az utolsó játékrészbe. A Celtics megőrizte előnyét, és a sérülés miatt hiányzó lett left, Kristaps Porzingis nélkül is megszerezte zsinórban 10. győzelmét a kieséses szakaszban.

Kyrie Irving 35 pontot villantott a hazaiaknál, míg Luka Doncic 27 pontig jutott, és pályafutása során harmadszor kipontozódott. A Dallas a negyedik negyedben egy pontra csökkentette a hátrányát, de egyenlíteni már nem tudott.

A Mavericksre nehéz feladat vár, hiszen még soha egyetlen csapat sem tudott úgy nyerni egy NBA rájátszás-sorozatot, hogy 0-3-as mérleggel lépett pályára a negyedik mérkőzésen. Ugyanakkor az első mérkőzéshez képest a Dallas sokkal összeszedettebben játszik, hiszen azt közel húsz ponttal kapták ki, a második és a harmadik meccsen viszont már mindkét esetben csak 7 pont volt a két csapat közti különbség.

Forrás: teraz.sk

Címkék: döntő, NBA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.