2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Február 03. 17:12, péntek | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Nehéz helyzetben van Róbert Kaliňák

Nehéz helyzetben van Róbert Kaliňák

Róbert Kaliňák volt belügyminiszter abszurdnak tartja a korrupciós vádat.

Kaliňák ügyvédje, David Lindtner kijelentette, hogy csak az akta elolvasása után fog tanúskodni. A vádemelés elleni feljelentés határidejét ugyanakkor betartották.

Az ügyvéd megjegyezte, nehéz helyzetben vannak, mert olyasmit kell cáfolniuk, amiről úgy gondolják, hogy nem történt meg. Elmondása szerint a vád alapja a Pénzügyi Felügyelet volt vezetőjének, František Imreczének egy nyilatkozata. "Ez az egyik legerőszakosabb állásfoglalás, amit valaha olvastam" - mondta Kaliňák.

"Ugyanaz a felületes, törvénytelen, önkényes állásfoglalás, mint amilyennel már az Alkonyat-ügyben is találkoztunk. Úgy gondoltuk, hogy az Alkonyat-ügy után már nem lesz nagyobb találgatás, de itt azt kell mondanom, hogy ez már a józan ész abszolút hiánya” – jegyezte meg Lindtner.

A Smer-SD vezetője, Robert Fico a pénteki sajtótájékoztatón megismételte, hogy ez egy politikai indíttatású folyamat, amelynek célja az ellenzék képviselőinek kiiktatása. Bírálja a rendőrség eljárását, így Monika Barčáková nyomozónőt is, aki szerinte nem pártatlan. A NAKA eljárását törvénytelennek nevezte. Megdöbbentőnek tartja, hogy nem tudják a felügyelő ügyész nevét, a hatóságok nem hajlandók felfedni előttük kilétét. Még a tanúk neveit sem tudják. Szerinte az abszurd politikai vád nonszensz és kitalált, minden bizonyíték nélküli.

Kaliňák megjegyezte, hogy az ügynek megvan minden politikai folyamatra utaló tulajdonsága. Egy "ijedt" női nyomozóról beszél, csalásról, hamisításról és a bizonyítékok kitalálásáról. "Félnek az igazságtól. Mindenkit a nyakánál fogva tartanak" - mondta. Megerősítette, hogy pénteken megkapják a vádiratot.

A NAKA szerdán (február 1-jén) vesztegetés bűntettével vádolta meg Robert Kaliňák volt belügyminisztert és Jozef Brhelt. A rendőrség tájékoztatása szerint a vádlottakat azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzt adtak Imreczének. Kaliňák törvénytelennek és értelmetlennek tartja a vádat.

Forrás: cas.sk

Címkék: Kaliňák, NAKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.