2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 27. 08:18, szombat | Világ
Forrás: HVG

Németország: Az eddigi legsúlyosabb lehet a harmadik hullám

Németország: Az eddigi legsúlyosabb lehet a harmadik hullám

Az előrejelzések alapján akár százezer napi új fertőzöttet is hozhat a koronavírus okozta járvány harmadik hulláma. A Robert Koch Intézet szerint ez lesz az eddigi legsúlyosabb hullám.

Németországban az elmúlt hetekben megugrott a napi új fertőzöttek száma, és ha a Robert Koch Intézet pénteki előrejelzéséből indulnak ki, a korábbi két hullámnál sokkal súlyosabb lehet a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A járványügyi intézet hat számjegyű napi fertőzöttről ír. Jens Spahn egészségügyi miniszter szerint igaz, hogy Németország már finisel az ún. „járványmaratonban”, de ez az utolsó hullám megviselheti az egészségügyi rendszert.

A járványügyi intézet igazgatója, Lothar Wieler mindenkit óvatosságra int, főleg a húsvéti ünnepek alatt. Az intézményvezető szerint pokolian kemény hetek jönnek, és az emberek felelősségteljes viselkedése enyhíthet a harmadik hullám okozta károkon. A pénteki adatok alapján 21 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma, valamint a vírus 183 új áldozatot követelt.

Hétfő éjféltől csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be a légi utasok Németországba, a szomszédos országból érkezpknek szintén egy 48 óránál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatniuk, és tíz napra karanténba kell vonulniuk. Ezt egy második negatív teszttel öt napra csökkenthetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.