2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 28. 16:03, hétfő | Bulvár

Netflix-előzetes: A chicagói 7-ek tárgylása

Netflix-előzetes: A chicagói 7-ek tárgylása

Megérkezett a Netflix idei Oscar-gyanús alkotása, a Chicagói 7-ek tárgyalása. A parádés szereposztás mellett izgalmakat és feszültséget is ígér Aaron Sorkin filmje.

Az október 16-án bemutatkozó film az Egyesült Államok egyik legfontosabb bírósági tárgyalását hozza elénk.A Social Network - A közösségi háló és az Egy becsületbeli ügy forgatókönyvírójának következő mozija arról az 1968-os, a Demokrata Párt elnökjelölő kongresszusa alkalmából tartott vietnámi háború ellenes tüntetésről szól majd, amely végül erőszakba torkollott; a tiltakozást megszervező „chicagoi heteket” – köztük Abbie Hoffmant (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubint (Jeremy Strong), Tom Haydent (Eddie Redmayne), Bobby Seale-t (Yahya Abdul-Mateen) – később felbujtással és összeesküvéssel vádolták meg.

Amikor Aaron Sorkint kérdezték a filmről, úgy nyilatkozott, hogy mindenki számára egyértelmű lehessen: ez egy releváns film lesz. Mire az alkotás elkészült, az aktualitása a tetőfokára hágott. Az USA-ban egyre fokozódó polarizált társadalmi hangulatba tökéletesen beleillik a film, a fekete aktivisták rettegése, a rendőrség hadseregként való viselkedése, a szélsőbal közötti feszültségek mind mind olyan dolgok, amelyek hatvan év után újra aktualitást szereztek.A tény, hogy egy szó sem esett arról, hogy a Fekete Párducok egyik tagját, Fred Hamptont meggyilkolta a rendőrség a tárgyalások ideje alatt. Ezek olyan dolgok, amikre manapság is van példa: Richard Daleyt igazából kicserélhetnénk Donald Trumppal," nyilatkozta a rendező.

Az előzetes mellé ezt a plakátot is posztoljuk:

Címkék: előzetes, mozi, Netflix

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.