2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 22. 00:07, péntek | Sport
Forrás: NFL

NFL: Tom Brady ismét megdönthetetlen rekord beállítására készül

NFL: Tom Brady ismét megdönthetetlen rekord beállítására készül

Az amerikai profi futball-liga százéves történetében csupán négy irányító volt képes átlépni a bűvös 500 dobott TD-s határt.

Tom Brady, az elnyűhetetlen legenda azonban most egyedüliként a 600 passzolt TD-s csoportba kerülhet. A héten erre minden bizonnyal sor kerül, Bradynek ugyanis már csak két touchdown hiányzik ahhoz, hogy ismét történelmet írjon. Minden idők legjobb irányítója a Tampa Bay színeiben érheti el az álomhatárt a Chicago Bears elleni vasárnapi mérkőzésen. Érdekesség, hogy amikor Tom Brady elkezdte illusztris karrierjét, az akkori csúcstartó, Dan Marino „csupán” 420 dobott TD-nél tartott. Ezt elsőként Brett Favre lépte át, aki így alapítóként léphetett be az 500-as klubba a maga 508 sikeres, pontot érő átadásával. Őt az a Peyton Manning követte, aki 539 egységet pakolt fel a rekordok falára. Tavaly ez a csúcs is megdőlt, amikor Drew Brees utolsó évében 571-ig jutott.

Közben természetesen Brady sem tétlenkedett, és mivel formája és teste jobban bírta a terhelést, mint Breesé, ma már ő a vitathatatlan csúcstartó. Hacsak nem történik valami váratlan katasztrófa vagy sérülés, Brady tovább növeli majd szinte behozhatatlan előnyét. Az aktív irányítók közül Aaron Rodgers a következő a sorban, a Green Bay kapitánya 424-nél jár, így nem valószínű, hogy egyhamar megdől Brady rekordja. A Playoffról nem is beszélve. Brady itt 83 dobott TD-vel vezeti a listát, a második helyen holtversenyben 45 pontszerzést érő dobással Aaron Rodgers és Joe Montana áll. Ha Brady továbbra is ilyen formában játszik, akkor elsőként érheti el a rájátszásban a csodálatos 100-as álomhatárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.