2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport
Forrás: teraz.sk

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.

Az idei Európa-bajnokság első negyeddöntőjében az Európa-bajnokságok történetének két legsikeresebb csapata csap össze pénteken 18 órakor Stuttgartban. A spanyolok és a hazai németek egyenként három bajnoki címmel rendelkeznek. Párharcuk, amelynek nincs papírforma szerinti favoritja, az egyik csapatot közelebb viszi a rekordnak számító negyedik trófeához. Az összecsapás győztese az elődöntőben a pénteki másik negyeddöntő, a Portugália-Franciaország (21.00) mérkőzés győztesével találkozik.

A németek kedden a középpályás Emre Can nélkül edzettek, de a mérkőzésre várhatóan bevethető lesz. A védő Jonathan Tah visszatér a kezdőcsapatba, miután leülte büntetését (két sárga lap) a Dánia elleni nyolcaddöntőben. A németek legutóbb a 2022-es katari világbajnokság csoportkörében találkoztak a spanyolokkal, a párharc 1-1-es döntetlennel ért véget. A németek végül nem jutottak be a kieséses szakaszba, a spanyolok pedig már a korai szakaszban kiestek, amikor Marokkó ellen egy gól nélküli tizenegyespárbajt követően búcsúztak a tornától. A német szurkolóknak rossz emlékei vannak 2000 novemberéről, amikor csapatuk 0:6-os vereséget szenvedett Spanyolországtól a Nemzetek Ligájában.

A németek azonban a most zajló Európa-bajnokságon jobb formában vannak. Vereség nélkül jutottak tovább a csoportból, és a svájciak tették őket a legjobban próbára, akik ellen a hosszabbításban mentették meg az 1-1-es döntetlent, és ezzel megnyerték az A csoportot. Otthon nyomás alatt vannak, de edzőjük, Julian Nagelsmann ezt igyekszik pozitívan értékelni: "Nem hiszem, hogy nagyobb nyomás alatt lennénk, mint máskor. A szurkolók elvárásai nagy lökést adnak nekünk. A játékosoknak is azt mondjuk, hogy kiváltság nyomás alatt futballmérkőzéseket játszani" - magyarázta Nagelsmann. A csapatkapitány Ilkay Gündogan szerint a részletek dönthetnek. "Két minőségileg kiegyensúlyozott csapat találkozik majd, akik ismerik egymást. A kulcs az lesz, hogy ki tudja jobban kezelni azt, hogy időnként nincs nála a labda. Ilyenkor nyugodtnak kell maradni, türelmesen várni a pillanatra, amikor visszakerül a csapathoz a labda, és a legtöbbet kihozni belőle."

A spanyolok hatmeccses győzelmi szériát húznak, a németországi EB-n pedig lenyűgöző, 9-1-es gólkülönbséggel állnak. Joggal állnak hozzá tehát optimistán, és bíznak abban, hogy a németekkel is felveszik a versenyt. "Németország ellen mindenre készen kell állnunk. A németeknek nagyszerű csapata van, nagyon nehéz mérkőzés lesz. De nyugodtak maradunk, tisztában vagyunk az erőnkkel. Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Szerintem a miénk a legjobb csapat és a legjobb játékosok ezen a bajnokságon" - mondta a csatár Mikel Oyarzabal, aki mind a négy eddigi mérkőzésen csereként lépett pályára. A Grúzia elleni nyolcaddöntőben (4-1) asszisztot jegyzett Dani Olmo góljánál.

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait, hogy minden csoportmérkőzés után maradjanak a földön. Később azonban ő maga is kissé "elragadtatta magát", miután a Grúzia elleni nyolcaddöntős összecsapást követő sajtótájékoztatón az Európa-bajnokság legjobbjának nevezte csapatát: "Nagy önbizalmunk van, és egy tehetséges, minőségi és elkötelezett csapattal rendelkezünk. Nagyon fontos, hogy bízzunk a képességeinkben. Nem akarok senkit sem megbántani, de nekünk van a legjobb csapatunk ezen a tornán. A németek nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszanak. Azonban egy olyan ellenféllel fognak találkozni, amely nagyon hasonló hozzájuk, elszánt, nehezen legyőzhető és sikerre éhes."


Július 5., péntek, 18 óra.

Negyeddöntő /MHPArena, Stuttgart/

Spanyolország - Németország

Várható felállások:

Spanyolország: Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Pedri, Rodri, Ruiz - Yamal, Morata, Williams.


Németország: Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum - Andrich, Kroos - Wirtz, Gündogan, Musiala- Havertz.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.