2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2022. Január 14. 16:31, péntek | Sport
Forrás: HVG / 444.hu

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

Novak Djokovic ismét őrizetbe kerül

A szerb teniszezőnek másodszor is törölték a vízumát, így maradhat oltatlanul Ausztráliában. A jelenlegi állás szerint a bíróság vasárnap tárgyal a sportoló vízumának ügyében.

Hétfőn pedig már játszania kellene az Australian Openen. A határozatra azt követően került sor, hogy Alex Hawke az ausztrál bevándorlási miniszter úgy döntött, hogy másodszor is visszavonja Djokovic vízumát. Ez azzal járna, hogy kitoloncolják az országból, és nem indulhat a teniszversenyen. A CNN arról számolt be, hogy az ausztrál hatóságok helyi idő szerint szombat reggel nyolc órakor ülnek le tárgyalni Djokovic-csal. A találkozót egy ismertlen helyen tartják, hogy elkerüljék a további és lehetőleg kiküszöböljék az eddigi médiacirkuszt. A hírről a teniszcsillag ügyvédje tájékoztatott.

Scott Morrison, ausztrál miniszterelnök még csütörtökön utalt rá, hogy amennyiben a szerb nem tudja bizonyítani a különengedély szükségességét és legitimitását, úgy el kell hagynia az országot. A kormányfő hozzátette, a hatóságok az előírásokat betartva dolgoznak, így csak azok léphetnek be az országba, akik teljesen oltottak, ill. fel tudnak mutatni egy releváns orvosi felmentésről szóló dokumentumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.