2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 08. 12:55, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Nyitnak az üzletek, de nem mindenki számára

Nyitnak az üzletek, de nem mindenki számára

Pénteken, azaz december 10-én ismét megnyílnak az üzletek ajtajai, igaz egyelőre csak az oltottak, ill. a betegségen átesett emberek léphetnek be.

A kijárási tilalom továbbra is érvényben marad, a veszélyhelyzet pedig változtatás nélkül folytatódik – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Vladimír Lengvarský, egészségügyi miniszter. Eduard Heger kormányfő hozzátette: péntektől a fent említett OP-rezsimben az istentiszteleteket is meg lehet tartani. Ez annyit tesz, hogy a szigorítások mostantól már csak az oltatlanokra lesznek érvényesek, kivételt csak az oltottak és a betegségen átesők kaphatnak.

A miniszter csak a boltokról beszélt, a vendéglők egyelőre zárva tartanak. A szolgáltatások elvileg december 17-től, a szállodaipar és a turistaélmények pedig csak karácsony után nyithatnak újra. „Lehetséges, hogy a szakértőkkel folytatott tárgyalások és megbeszélések után egy héttel korábban várható a nyitás,” zárta a miniszter.
Anna Zemanová, az SaS képviselői klubjának elnöke hozzátette, hogy az alapiskolák felső tagozatán és a középiskolákban öt napon át, a karácsonyi szünetig távoktatás lesz. Ez szerinte kompromisszum, hogy az üzletek kinyithassanak. Az oltottak számára biztosított előnyök és feloldások szerinte az egyetlen ösztönzők lehetnek, amelyekre az emberek reagálni fognak. Szerinte az oltás az egyetlen kiút a járvány okozta krízisből, az iskolákat bezárni pedig teljesen felesleges, hiszen a pedagógusok és a diákok nagy része be van oltva. A kormány ma tájékoztat arról, hogy a kórházi ápolásra szoruló betegek milyen számánál húzhatja be Lengvarský a „szimbolikus kéziféket”, és vonhatja vissza az összes enyhítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.