2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 09. 13:51, szombat | Helyi
Forrás: TASR

Nyitra: Egy második hűtőkocsira is szükség van a holttestek tárolásához

Nyitra: Egy második hűtőkocsira is szükség van a holttestek tárolásához

NYITRA, január 9. – Egyre nő a COVID-19 betegségben elhunytak száma Nyitrán. A halottasház kapacitásai kimerültek, nincs hova tenni az újabb holttesteket.

A város az előző év végén szerzett be egy hűtőkocsit, amelyet a Cabaji-úton található temető mellett parkoltak le. Mára ez a kocsi megtelt, úgyhogy egy másikat kellett rendelni. „Amennyiben ez a második is megtelik, kénytelenek leszünk a városban létrehozni egy helyet, ahol az elhunytakat ideiglenesen tárolhatjuk. A temetkezési szolgálatok nem győzik az iramot, a COVID-19 áldozatainak száma viszont egyre csak nő,” tájékoztatott a Városháza.

Szükség esetén a város a jégkorongstadiont használja majd a holttestek tárolására. „Felkészültünk a legrosszabb forgatókönyvre is. Kérek mindenkit vigyázzunk magunkra és környezetünkre. Tartsák be a szabályokat és teszteljék magukat időközönként,” kéri az embereket Marek Hattas polgármester.

Jelenleg két hetes várakozási idő van a temetések esetében. A Nyitrai Egyetemi kórház információi alapján ilyen gyors ütemű elhalálozás még nem volt a városban. „A legfrissebb információk alapján a nyitrai kórházba 40 beteg jár, az intézmény azonban csak 20-30 fogadására képes. Ez a szám extrémen magas. Egy átlagos hónapban a városban az elhalálozási adatok 130 főről számolnak be, decemberben ez azonban 330-ra nőtt, ami több, mint a duplája. A trend folytatódik, és január első napjai szintén szörnyű számokat mutatnak,” tette hozzá a polgármester.

Címkék: koronavírus, nyitra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.