2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 15. 19:49, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

OĽANO: Krajčí lemondásával teljesítettük a kormány rekonstrukciójára vonatkozó követeléseket

OĽANO: Krajčí lemondásával teljesítettük a kormány rekonstrukciójára vonatkozó követeléseket

POZSONY, március 15. – Az Egyszerű Emberek mozgalom teljesítette a partnerek által szabott feltételeket, amikor Marek Krajčí egészségügyi miniszter benyújtotta lemondását.

Ezt a mozgalom parlamenti klubja jelentette ki reagálva az SAS mai sajtótájékoztatójára, amelyben a liberális párt felszólította Igor Matovičot a távozásra. „A Sme Rodina párton kívül egyelőre senki más nem gyakorolt önreflexiót. Mozgalmunk ismételten kijelenti, hogy nem támogatja az előrehozott választásokat,” áll a párt állásfoglalásában. Matovič kormány egy komoly krízisen megy keresztül, amely a Sputnik V. vakcinák vásárlásánál tetőződött. A kormányfő és Richard Sulík közötti csörték is csak olaj a tűzre. Mind a négy koalíciós párt kijelentette: nem akarnak előrehozott választásokat. A SAS és a Za ľudí a kormány rekonstrukcióját és Marek Krajčí egészségügyi miniszter távozását sürgette. A játékban most már a miniszterelnök személye is tényező.

A hétvége során szó esett már az előrehozott választásokról, Matovič és Sulík közös távozásáról és a megbékélésről is. A SAS és a Za ľudí azonban hétfőn döntöttek, a miniszterelnök távozását kérik. A SAS kijelentette, hogy amennyiben Matovič nem tesz eleget az ultimátumnak, úgy a liberális párt kilép a kormányból. A Za ľudí sem zárkózik el ettől a forgatókönyvtől, Mária Kolíková igazságügyi miniszter már ki is jelentette, hogy nem marad egy kormányban Igor Matovič-csal.

A Sme Rodina cirkusznak nevezte a koalícióban fennálló állapotokat, Milan Krajniak munka- és családügyi miniszter ezért benyújtotta lemondását, amit gesztusnak nevezett a krízis mihamarabbi végét sürgetve.

Címkék: kormányválság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.