2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 16. 14:32, kedd | Tech
Forrás: TECHRADAR

Okosórával rukkolna elő a facebook

Okosórával rukkolna elő a facebook

A tervezett lépés nem meglepő, hiszen Mark Zuckerberg új irányba szeretné elvinni óriáscégét, és az ötlet belepasszol a felvázolt vízióba.

A The Information bennfentesektÅ‘l származó értesülései alapján a Facebook egy saját okosóra kifejlesztését és piacra dobását tervezi. A készülék segítségével a felhasználók üzeneteket küldhetnek és egészségügyi, illetve fitneszfunkciókat használhatnak majd, és lehetÅ‘ség lesz a szívritmus mérésére. Az elképzelések szerint az eszköz jövÅ‘re jelenhet meg a piacon, míg az azt követÅ‘ generációba tartozó modellek 2023-ban.

Az okosóra különleges funkciója az lesz, hogy a segítségével vezérelhetÅ‘vé válnak a Facebook kiterjesztett és virtuális valóság szemüvegei. A készülék operációs rendszere az Android lesz és nem a WearOS, de felmerülhet akár egy saját fejlesztésű operációs rendszer alkalmazása is.

A most ismertetett lépés tökéletesen illeszkedik abba a stratégiai irányba, amelyet korábban Mark Zuckerberg, a cég vezetÅ‘je jelentett be nemrég. A stratégia lényege, hogy a társaság a közösségi platformjain keresztül kiterjesztené a különbözÅ‘ fogyasztói hardverek értékesítését. A kínált termékek között vannak az Oculus virtuális valóság szemüvegei és a különbözÅ‘ videotermékek.

Eddig ugyanakkor nem merült fel egy okosóra tervezése, kifejlesztése és piacra dobása, mert a terület nagyon telített és az új szereplÅ‘knek olyan vetélytársakkal kell megküzdeniük, mint az Apple, a Fitbit (Google) és a Huawei.

Címkék: Facebook, kütyü, okosóra, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.