2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 14. 18:33, vasárnap | Tech
Forrás: TECHRADAR / SG

Olcsó és hatalmas telefont dobott piacra a NOKIA

Olcsó és hatalmas telefont dobott piacra a NOKIA

Az HMD Global bejelentése alapján a Nokia 1.4-es márkajelzésű készülék Közép-Európában márciusban lesz elérhető, 2 illetve 32 GB-os kivitelben.

A márka legolcsóbb okostelefon-szériájának új tagja az eddigi legnagyobb, vékonykávás kijelzÅ‘jét kapta, ami 6,51 collosra nÅ‘tt. Dupla hátlapi kamerát kapott (a fÅ‘kamerán kívül egy makro kamera is a hátlapra költözött), a Google Camera Go alkalmazásával kiegészülve pedig a cég közleménye szerint akár gyenge fényviszonyok mellett is jó minÅ‘ségű fotókat készíthetünk.

A Portré és az Éjszakai módok segítenek, hogy a családi fotókat örömmel vegyük elÅ‘ a késÅ‘bbiekben is, a háttérelmosás segítségével professzionális hatást keltve. A makrofotózás lehetÅ‘sége közelebb hozza a tárgyakat; a kicsik élvezni fogják, hogy éles képeket készíthetnek a virágokról, bogarakról, vagy éppen az asztal mintázatáról.

Ez a megfizethetÅ‘ készülék arra született, hogy nyugodtan kölcsönadhassuk a gyerekeknek is anélkül, hogy aggódnunk kellene, milyen állapotban kapjuk vissza. "Két gyermek édesapjaként pontosan tudom, milyen kihívásokkal néz szembe a legtöbb család, amikor az otthoni idÅ‘töltést kell megoldaniuk. Egy olyan telefont terveztünk számukra, ami az összes családtagnak tartogat elÅ‘nyöket, de nem terheli meg különösebben a kasszát” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetÅ‘je.

A Nokia telefonok a strapabíróságukról híresek, nincs ez másként a Nokia 1.4 esetében sem. A megbízhatóságról a Qualcomm lapkakészlete és az ujjlenyomat-szenzor gondoskodik, illetve a rendszeresen érkezÅ‘ biztonsági javítócsomagok. A készülék készen áll az Android 11 (Go verzió) érkezésére, így kívül-belül idÅ‘tálló. Az elÅ‘re telepített szülÅ‘i felügyelet segítségével a Play Áruház alkalmazásait a szülÅ‘k kontrollálhatják, így nyugodtak lehetnek akkor is, ha a gyerekek használják a készüléket. A fennmaradó szabad tárhelyrÅ‘l egy új visszajelzÅ‘ tájékoztatja a felhasználót.

A Nokia 1.4 2/32 GB-os kivitelben érkezik Szlovákiába 2021 márciusában.

Címkék: NOKIA, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.