2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 13. 15:53, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR

Oltás: Rövidül a teljes védettségi státusz időtartama

Oltás: Rövidül a teljes védettségi státusz időtartama

Az eddig érvényben lévő egy évről kilenc hónapra rövidül a COVID-19 elleni vakcinák adta védettségi státusz. A módosítást a kormány szerdai ülésén hagyták jóvá.

A teljes védettség idÅ‘tartamát az utolsó adag oltástól kezdve számítják. A kormány ezt szerdán, az omikron variáns elleni intézkedéscsomag részeként hagyta jóvá, a rendeletek pedig jövÅ‘ hétfÅ‘tÅ‘l, azaz január 19-tÅ‘l lépnek érvénybe. Kivéve a fent említett módosítást, amely február 1-tÅ‘l lesz aktív. A hónap végéig így marad az eddigi, egyéves idÅ‘szak.

A COVID-19 betegségen átesett személyek védettségi idÅ‘szaka is kurtább lesz, az eddigi 180 napos idÅ‘szak most 90 napra rövidül. A kormány azt javasolja az országos tiszti fÅ‘orvosnak, hogy az omikron variáns kapcsán elfogadott szabályoknak megfelelÅ‘en intézkedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.