2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 19. 09:28, vasárnap | Koronavírus
Forrás: IFL Science

Omikron: ezekre a tünetekre kell ügyelnünk

Omikron: ezekre a tünetekre kell ügyelnünk

John Bell, az Oxfordi Egyetem orvosprofesszora és a brit kormány járványügyi tanácsadója szerint az omikron variáns által kiváltott tünetek élesen különböznek az eddigiektől.

EgyelÅ‘re persze kevés adat áll a kutatók rendelkezésére, de az eddigiek alapján elmondható, hogy az omikron merÅ‘ben más tüneteket vált ki a fertÅ‘zötteknél, mint a többi mutáció. John Bell az IFL Science-nak adott interjújában beszélt a kutatás részleteirÅ‘l. Egy, a portálon megjelent cikkben azt taglalják, hogy míg az eddigi variánsok esetében a tünetek jellemzÅ‘i jól behatárolhatók voltak, addig az omikronnál ez egyáltalán nincs így. Sir John Bell ezt az állítást az interjúban is megerÅ‘sítette: gyanús tünetnek minÅ‘sül például az orrdugulás és a hát környékén jelentkezÅ‘ izomfájdalom.

Az oxfordi orvos szerint a torokfájás is ide sorolható. „Azt hiszem, az egyik kevés dolog, amit biztosan tudunk, az az, hogy a tünetek meglehetÅ‘sen eltérÅ‘ek,” mondta a szakértÅ‘, aki szerint az omikron a bélműködést is felboríthatja. Az orvos itt a lazább székletet említette, mint lehetséges jelzést.

Címkék: koronavírus, omikron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.