2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 28. 17:34, vasárnap | Koronavírus
Forrás: HVG

Omikron-variáns: Ausztriában és Csehországban már igen, Magyarországon és nálunk még nincs nyoma a vírusnak

Omikron-variáns: Ausztriában és Csehországban már igen, Magyarországon és nálunk még nincs nyoma a vírusnak

Északi és nyugati szomszédainknál már kimutatták a koronavírus új mutánsát, nálunk és Magyarországon egyelőre nem – írja a HVG.hu.

„Magyarországon a jelenlévÅ‘ mintákban a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) még nem detektálta az omikron variánst,” írta a Magyar Nemzet megkeresésére az NNK sajtóhivatala.

A régióban nem szolgálhatunk ilyen jó hírekkel Ausztria és Csehország esetében, de az omikron felbukkant már Németországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Dániában és Hollandiában is. Sajnos, valószínűleg csak idÅ‘ kérdése, és hozzánk is eljut a kór új variánsa.

Angelique Coetzee dél-afrikai orvos, aki az új variánst felfedezte, így nyilatkozott a tünetekrÅ‘l: szokatlan, de mérsékelt tünetekkel érkeztek a fertÅ‘zöttek. Nem tűnt el a szaglás, ellenben erÅ‘s fáradtság lett úrrá rajtuk. Egy hatéves kisgyerek esetében pedig magas láz és nagyon magas pulzus jelentkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.