2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 12. 12:00, péntek | Világ
Forrás: MTI

Orbán-Matovič csúcstalálkozó Budapesten

Orbán-Matovič csúcstalálkozó Budapesten

Igor Matovič kormányfő az elmúlt hónapokban nagyot nyitott a magyarok felé. Őszinteségét sokan megkérdőjelezik, mások örülnek gesztusainak.

A szlovák kormányfő beiktatása óta másodszor tesz hivatalos látogatást külföldön. Első útja hagyományosan Csehországba vezetett.

Június 12-én, pénteken pedig Budapest felé vette az irányt. A szlovák kormányfőt és delegációját, Orbán Viktor miniszterelnők személyesen fogadta. A delegáció tagjai közt van Berényi József az MKP volt elnöke is.

A trianoni szerződés évfordulója kapcsán nem kis vita alakult ki az MKP által megfogalmazott és a szlovák miniszterelnöknek átadott memorandum miatt. Berényi sajtóinformációk szerint tegnap kilépett az MKP ideiglenes elnökségéből.

Fotók: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.