2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Január 28. 17:51, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

Országos Tesztelés: A városok képviselőit sokkolta az állam hozzáállása

Országos Tesztelés: A városok képviselőit sokkolta az állam hozzáállása

A Szlovákiai Városok Uniója arra kéri a kormányfőt, változtasson retorikáján a városokkal kapcsolatban és vegye őket végre egyenrangú partnerként.

A Szlovákiai Városok Uniója (SZVU) csalódott a válságstáb szerdai ülésének eredményével kapcsolatban. A jelenlegi helyzetet felettébb érthetetlennek és frusztrálónak ítéli. A városok képviselőit sokkolta az állam hozzáállása, miszerint nem kezeli fontos partnerként a városokat és önkormányzatokat. Erről a SZVU szóvivője, Daniela Piršelová tájékoztatta a TASR-t. „Egyszerűen nem látjuk, hogy az állam figyelembe venné a szakemberek ajánlásait és össze vagyunk zavarodva. Nem tudjuk, mi vár minket” – mondta a SZVU elnöke, Richard Rybníček.

Hozzátette, hogy igyekeznek minden erejükkel felelősségteljesen reagálni a jelenlegi fárasztó helyzetre. A SZVU egyúttal egyértelműen elhatárolódik az országos tesztelés eredményeinek zavaros közlésétől a kormány részéről. Szerinte fontos, hogy ellenőrzött adatokból induljunk ki, hogy ezzel elkerüljük a téves információkat és zavarodott reakciókat. Az országos tesztelés után a SZVU szerint megmutatkozott, hogy még egy ilyen projekt nem jöhetne létre az önkormányzatok segítsége nélkül.

Egyúttal arra kéri a kormányfőt, hogy változtasson retorikáján a városokkal és önkormányzatokkal kapcsolatban és vegye őket végre egyenrangú partnerként. A SZVU szerint a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú a korrekt együttműködés.

Címkék: Rybnicek, UMS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 15. 11:26, kedd | Kzélet

Megszűnik az egyik legfontosabb IC-járat

A Pozsony-Kassa vonalon közlekedő IC-járat megszüntetésének oka anyagi hátterű.

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.