2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 25. 19:32, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: Zoznam.sk

Országos Tesztelés: időközi eredmények

Országos Tesztelés: időközi eredmények

Lassan véget ér az Országos Tesztelés aktuális fordulója és kiderül, melyik járásokban kell majd újra tesztelni.

Szerdától csak COVID-igazolvánnyal

Az Egészségügyi miniszer elmondása alapján az Országos Tesztelés eredményeit pénteken teszik közzé. Január 27-tÅ‘l február 2-ig azonban csak negatív teszteredménnyel mehetünk bárhová is. EgyelÅ‘re ez minden szlovákiai polgárra érvényes. Eddig összesen 1,8 millióan mentek el a szűrésre. A kedden véget érÅ‘ esemény után két részre oszlik az ország: harminchét járásban újra tesztelik a lakosságot, 36 járásban pedig nem lesz szükség negatív tesztre ahhoz, hogy a szabadba menjünk. A kijárási tilalom február 7-ig tart.

Az eddigi eredmények alapján a magyarlakta járások közül Komárom áll a legrosszabbul, de nagyon úgy néz ki, hogy Vágsellyén, Léván, Galántán és Dunaszerdahelyen is lesz második kör.

EgyelÅ‘re Érsekújvár, Szenc és Rozsnyó is újra tesztel majd, Rimaszombat pedig a határon billeg. Pozsony egyelÅ‘re a csík alatt.

Érdekesség, hogy az egyik legfertÅ‘zöttebb járásban, Nyitrán az eredmények alapján nem kell majd újra tesztelni. A Losonci járás pedig a lista alján kullog, ami ebben az esetben jó hír.

Címkék: Országos Tesztelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.