2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 28. 22:01, szerda | Bulvár
Forrás: Cas.sk

Peter Sagan ittasan robogózott Monacóban

Peter Sagan ittasan robogózott Monacóban

Peter Sagan (33) elit szlovák kerékpározó három hónap felfüggesztett börtönbüntetést és ugyanennyi időre szóló járművezetési eltiltást kapott ittas vezetésért Monacóban.

Amint a sportnet.sme.sk honlap a Monaco Matin című lapra hivatkozva rámutatott, a tapasztalt zsolnai sportoló vérében hozzávetőleg 3 ezrelék alkoholt talált a monacói rendőrség 2023. május 12-én reggel, amikor a hercegség utcáin robogózott. Ráadásul Sagannak nem ez volt az első ilyen irányú vétsége. Egyes médiaforrások szerint két éve is ittas vezetésért fogták el.

Az országúti kerékpározás háromszoros világbajnoka elmondta, hogy „az előző éjszakát a klubban töltötte, délelőtt pedig egy barátjával találkozott.” Az ügyész szerint Sagan egy olyan sportember, akinek példát kellene mutatnia a fiataloknak, nem pedig ilyen botrányokkal foglalkoztatnia a közmédiát.

A Sportnet értesülései szerint a szlovák kerékpározó védőügyvédje Thomas Giaccardi, aki szerint védence az eset előtt hazatért az USA-ból, és az alváshiány, valamint az időeltolódás okozta fáradtság miatt "nem vette észre, hogy még mindig magas lehet a véralkohol szintje."

Peter Sagan szombaton búcsúzik a rangos Tour de France-tól, ahol korábban hétszer uralta a pontversenyt. Összesen 12 szakaszon diadalmaskodott a legnívósabb kerékpárversenyen. Sagan első Tour de France-os szakaszgyőzelmét még 2012-ben szerezte, ugyanebben az évben sikerült a pontversenyt is megnyernie, amivel ő lett a kilencedik olyan versenyző, aki a debütálása évében a legtöbb pontot szerzi a versenyen.

Forrás: cas.sk

Címkék: alkohol, Monaco, Sagan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 11:17, hétfő | Bulvár

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland

A kanadai posta 2023 októberében bélyeget adott ki tiszteletére, amely Kanada egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészi pályafutásának állít emléket.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.