2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 11. 10:56, szerda | Sport
Forrás: Refresher

Petra Vlhová diadalmaskodott az ausztriai Flachau-ban

Petra Vlhová diadalmaskodott az ausztriai Flachau-ban

A szlovák síző megszerezte első győzelmét az idei szezonban, amely egyben karrierje harmadik diadala volt ezen a pályán.

Petra Vlhová nyerte az esti szlalomot az osztrák Flachau síközpontban. Megszerezte első győzelmét az aktuális szezonban, valamint harmadszor álhatott a dobogó legfelső fokára ezen a helyszínen. 43 századdal előzte meg az összesített ranglista vezetőjét, az amerikai Mikaela Shiffrint. A harmadik helyen a német Lena Dürr zárt.

A szlovák síző az 1. forduló után is az első helyen állt, annak ellenére, hogy a hatodik pozícióról indult. A második Mikaela Shiffrint 17 századmásodperccel verte. A horvát Zrinka Ljutić a harmadik helyen végzett az első körben, 0,58 másodperces hátránnyal.

Vlhová agresszív lecsúszást bemutatva diadalmaskodott az 1. fordulóban, amikor kihasználta, hogy edzője, Mauro Pini építette meg a szlalom útvonalát. „Én magam is kicsit meglepődtem, hogy én vagyok az első, mert úgy éreztem, ez nem az ideális útvonal. Főleg a buckákon próbáltam kockáztatni, néhány kapu nagyon nehéz volt, szóval örülök, hogy sikerült. Összevetve jól mentem az egész pályán” – mondta Petra Vlhová az első kör után.

Remekül oldotta meg a második kört is, szinte otthoni szurkolói környezetben, ugyanis rengeteg szlovák drukker látogatott ki a versenyre. Nagy fölénnyel sikerült megnyernie a viadalt, pályafutása 18. győzelmét aratta ebben a versenyszámban.

Forrás: refresher.sk
Fotó: TASR/Martin Baumann

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.