2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Május 09. 18:29, hétfő | Kzélet
Forrás: samorin.sk • Fórum Intézet

Podcast stúdiót hoz létre a Fórum Intézet

Podcast stúdiót hoz létre a Fórum Intézet

Egy Podcast stúdió létrehozása mellett döntött a somorjai székhelyű Fórum Kisebbségkutató Intézet.

A helyiség és a technika azon szervezetek számára lesz elérhető, amelyek napi szinten foglalkoznak a legégetőbb társadalmi problémák valamelyikével.

Manapság főleg az internetről és az elektronikus sajtóból tájékozódunk. Az internetes újságok, a blogok, a hírlevelek mellett megjelentek a hírvideók és a podcastok. A podcastok nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy egy-egy témára alaposan rávilágítson a műsorvezető és a meghívott interjúalany, hogy a közönséget részletesen tájékoztassák. A civil szervezetek úgy látják, jó eszköz lenne ez a tájékoztatási módszer olyan megoldások propagálására is, amelyek a közösségek számára hasznosak lehetnek - írja a somorja.sk.

Lelovics Andrea projektmenedzser szerint a stúdió jó szolgálatot fog tenni azon ötletek támogatásában, amelyek a régiókban felmerülő társadalmi problémák megoldását célozzák. Ezeket a kezdeményezéseket társadalmi vállalkozásoknak nevezik. Ilyen társadalmi vállalkozás lehet pl. olyan cég, amely a nagy precizitást igénylő munkák – például bonbongyártás – elvégzésére autista munkavállalókat alkalmaz, és saját nyereségén túl az ilyen marginalizálódott társadalmi csoportokat is segíti.

„A projekt magyarországi partnerétől sokat megtudtunk a hasonló kezdeményezésekről, és úgy velem, nagyon eredményes lenne, ha nálunk is elterjednének az ilyen vállalkozások. Ennek népszerűsítésében próbál majd segíteni az újonnan létrehozandó podcast stúdió is,” zárta Lelovics Andrea.

Forrás: samorin.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.