2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 05. 20:30, csütörtök | Helyi
Forrás: bratislava24.sk

Pontatlan antigéntesztek?

Pontatlan antigéntesztek?

Károlyfalu polgármestere szerint a pozitív teszteredménnyel rendelkező személyeket PCR tesztekkel kell újra tesztelni.

A pozsonyi önkormányzatok fellélegeztek, hogy a fővárosban nem lesz második fordulója a tesztelésnek. Azokat, akik a múlt heti átfogó tesztelésen pozitív eredményt kaptak, PCR tesztekkel kell újra tesztelni. Így gondolja Károlyfalu polgármestere, Dana Čahojová. Szerinte a második körben a pozitívakat igazolni kell. Pontosabban "A pozitív antigéntesztek száma mellett, amennyiben megismétlődik az első forduló helyzete, ez sem fizikailag, sem technikailag nem lenne megterhelő," hangsúlyozta Dana Čahojová.

Rámutatott, hogy ez segítene pontosabb képet adni a betegség terjedéséről, ugyanakkor eloszlatná az antigénteszt eredményének hitelességével kapcsolatos kétségeket. Azoknak a pozitívan tesztelteknek, akik nem éreznek semmilyen tünetet és nincs tudomásuk róla, hogy megfertőződtek volna, mindenképpen karanténban, társadalmi elszigeteltségben kell maradniuk," figyelmeztet a károlyfalusi polgármester.
A pozitív antigénteszt PCR teszttel való megerősítésére vonatkozó javaslat relevánsnak bizonyul a helyi hivatal tapasztalatai alapján is. "Múlt héten megbetegedett 2 alkalmazottunk és COVID-19 pozitívak voltak. Még az átfogó tesztelés előtt az alkalmazottaink többségét megelőző antigénteszttel vizsgáltuk, öten pozitívak voltak. Az ő esetükben karantént rendeltünk el. A későbbi PCR teszt kimutatta, hogy mindegyikük negatív volt," mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.