2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: teraz.sk

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

A fÅ‘város tájékoztatása szerint a ligetfalusi villamosvonal építése a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon az utóbbi hónapokban jelentÅ‘s haladást és nagyobb aktivitást mutat. Hetente 140-190 munkást osztanak be, vagyis körülbelül kétszer annyit, mint tavaly. Ezt a város a közösségi hálóján jegyezte meg.

"Azonban továbbra is arra törekszünk, hogy ez a szám növekedjen. A Ligetfalu felé közlekedÅ‘ villamos számunkra a legfontosabb prioritás" - jelentette ki a pozsonyi önkormányzat.

Az építési munkálatok több szakaszon is zajlanak. Az Oroszvári úti híd tartószerkezetét például már teljesen lebetonozták. A Romanová utcában is folynak a munkálatok, ahol néhány héten belül megkezdÅ‘dik az átkelÅ‘ építésének második szakasza. Folytatódik a munka a Szent Család templomnál lévÅ‘ hídon is, és megkezdÅ‘dött a munka a leendÅ‘ Kutlík utcai hídon is.

A Jantárová út közelében végzett földmunkák során talált veszélyes hulladékot teljes mértékben eltávolították. A Jantárová úton, a Lietavská és a Betliarská utca között, valamint a Jasovská utcai villamos átjárónál is folytatódnak az építési munkálatok. Teljes gÅ‘zzel zajlanak a munkálatok a Panónska-i hídon, a fordulókörön és a nagy csarnok területén is.

Március végén Pozsony városa bejelentette, hogy az építési vállalkozó a tárgyalásokat követÅ‘en vállalta, hogy 2024. december 15-ig átadja az új villamosvonalat. Ezen idÅ‘pontig kell átadnia a vonal ideiglenes használatba vételének engedélyezéséhez szükséges összes dokumentációt is. 2025 augusztusáig be kell fejeznie a fennmaradó építési objektumokat is, amelyek nem szükségesek magának a villamosvonalnak az üzemeltetéséhez, mint például a Kutlík utcai híd.

A költségek nagy részét uniós forrásokból fedezik. Az önkormányzat szerint az építkezés kezdettÅ‘l fogva több problémával is szembesült. A munkálatok a múltban átmenetileg többször is jelentÅ‘sen lelassultak. A város többször tárgyalt a kivitelezÅ‘vel a munkálatok intenzitásának növelésérÅ‘l.

Forrás: teraz.sk

Címkék: ligetfalu, villamosvonal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.