2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Február 17. 13:46, szombat | Helyi
Forrás: Teraz.sk

Pozsony: Leáll a villamosforgalom a hétvégére a Vajnorská utcán

Pozsony: Leáll a villamosforgalom a hétvégére a Vajnorská utcán

A 4-es villamos Aranyhomok felé közlekedő vonalát a Jurajov dvor (B) megállóig rövidítik.

A pozsonyi Vajnorská utcán hétvégén mindkét irányban villamossín-lezárás lesz a Jurajov dvor - Aranyhomok szakaszon. A négyes vonal forgalmának kizárására egy építési váltó felszerelése miatt van szükség. Az X4-es pótlóbusz közlekedik majd a villamos helyett. A hírről a Pozsonyi Közlekedési Vállalat tájékoztatott a honlapján.

"Ezen a hétvégén mindkét irányban le kell zárnunk a Jurajov dvor és Aranyhomok közötti vonalat, hogy a sínekre "kaliforniai" váltókat szerelhessünk, amelyeknek köszönhetően a villamosok egy vágányon közlekedhetnek majd a városközpontba és a városból kifelé" - közölte a közlekedési vállalat.

A 4-es villamos Aranyhomok felé közlekedő vonalát a Jurajov dvor (B) megállóig rövidítik. Az Aranyhomokról Dúbravka irányába induló járatok a DPB szerint a Jurajov dvor (A) megállóból fognak indulni.

Az X4-es pótlóbuszjárat Aranyhomok felé a Jurajov dvor (C) - Jurajov dvor (ideiglenes megálló a Bojnická kereszteződés mögött) - Vajnorská (az N53-as járat megállója) - Shopping Palace (ideiglenes megálló a Szenci úton a gyalogos híd előtt) - Aranyhomok (ideiglenes kijárat a sport- és rekreációs komplexumnál) útvonalon közlekedik.

A Jurajov dvor felé az Aranyhomok (C) - Shopping Palace (ideiglenes megálló a Szenci úton a gyaloghíd előtt) - Vajnorská (az N53-as vonal megállója) - Jurajov dvor (az N53-as vonal megállója) - Jurajov dvor (D) útvonalon halad.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.