2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Január 24. 15:19, szerda | Helyi
Forrás: Refresher.sk

Pozsony: Lebontják az egykori Flóra szállodát

Pozsony: Lebontják az egykori Flóra szállodát

A szálloda lebontásáról szóló hírről a fővárosi önkormányzat a közösségi hálón tájékoztat.

A pozsonyi Aranyhomok városrészben található egykori Flóra szálloda helyén egy mintegy 200 parkolóhelyet kínáló parkolóházat építenek - tájékoztat a fővárosi önkormányzat a közösségi hálón.

"Az épület és környezetének jelenleg zajló átalakításával párhuzamosan elkezdünk dolgozni a projektdokumentáció elkészítésén, majd a források rendelkezésre állásától függően foglalkozunk a parkoló tényleges megvalósításával" - mondta az elöljáró. Megjegyezte, hogy a szomszédos Szenci út és a Rozsnyói utca a főváros fő közlekedési útvonalai közé tartoznak. Elmondása szerint az ezen a helyen kialakított parkoló lehetővé teszi majd a kényelmes átszállást a tömegközlekedésre.

A főváros szavai szerint a Flóra Hotel épülete az 1970-es években épült ideiglenes építményként. "A szálloda már akkor is meglehetősen rossz állapotban volt, és egy szakértői vélemény megállapította, hogy az újjáépítése gazdaságilag nem lenne hatékony" - tette hozzá a főváros elöljárója.

Jelenleg is folyik egy parkolóház építése a Fulla Lajos utcán, Károlyfalu városrészben. A tervek szerint 73 parkolóhelyet hoznak létre. "A parkolóházak fontos részét képezik a parkolás szabályozásának, és segítenek tehermentesíteni a város autóforgalmát. Ekkora városnak szüksége van az ehhez hasonló megoldásokra. Ezek a parkolóhelyek ingyenesek lesznek és a tömegközlekedési megállók közelében találhatók" - magyarázta a város.

Forrás: refresher.sk

Címkék: Flóra Hotel, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.