2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 19. 19:35, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR / BSK

Pozsony megye: ha vidéken kisebb az érdeklődés, küldjék Pozsonyba a vakcinákat

Pozsony megye: ha vidéken kisebb az érdeklődés, küldjék Pozsonyba a vakcinákat

POZSONY, április 19. – Az Egészségügyi minisztériumnak több oltóanyagot kell biztosítania Pozsony megye számára azokból a régiókból, ahol kisebb az érdeklődés az oltás iránt. Sok helyen a raktárokban állnak a vakcinák.

Ezt Matúš Vallo polgármester és Juraj Droba megyefőnök jelentette ki. Elmondásuk szerint a pozsonyi tömeges oltóponton a hétvégén csak 3460 ember kaphatta meg az oltóanyagot, miközben gond nélkül beolthattak volna akár 5000 főt is. „Nem tartom sem helyesnek, sem biztonságosnak, hogy a pozsonyiak a fél országot átutazzák egy oltás miatt, miközben azt az oltóanyagot hozzánk is el lehetne juttatni,” mondta Vallo. Pozsony megye önkormányzata szerint pontos adataik vannak arról, hogy náluk a legmagasabb az oltási kedv, miközben pozsonyiak tömegei kénytelenek több tíz, néha akár száz kilométert is utazni egy vakcina után. „Eljutottunk oda, hogy míg nálunk hiánycikk a vakcina, addig más régiókban a raktárakban porosodnak a készletek. Szerintünk érdemes lenne újra elosztani a már meglévő készleteket, és olyan helyekre küldeni a többségét, ahol igény is van rá,” mondta Droba.

„Kérjük ezért a kormányt, hogy minél előbb növelje meg az elérhető vakcinák számát Pozsony megyében, ahol egyrészt a lakosság igényt tart rá, másrészt pedig minden logisztikai feltétel adott az effektív oltáshoz,” írják Pozsony megye képviselői. Az önkormányzat emellett kéri a lakosságot, hogy amennyiben még nem tette meg, jelentkezzen be az oltási váróterembe.

Címkék: Droba, oltás, Vallo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.