2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 13. 14:22, csütörtök | Helyi
Forrás: TASR

Pozsony: Pénteken nyílik a városi strand

Pozsony: Pénteken nyílik a városi strand

A főváros lakói és látogatói is örülhetnek, hiszen péntektől újra megnyitják a Tyrš-parton található városi strandot. Aki pihenésre, kulturális feltöltődésre vagy egy kis mozgásra vágyik, annak tökéletes hely a part.

A belépés díjtalan, a városi strand szeptember 26-ig lesz nyitva. A „Tyršák” több újdonsággal várja az érdeklődőket. „Megnagyobbítottuk a gyermekek számára fenntartott homokos részt, valamint egy új játszótér is épül. Növeltük a zöldterületet is, amelyet ezentúl egy élő sövényfal vesz majd körül,” tájékoztatott Zuzana Ježeková, az egyik szervező. A sportlehetőségek mellett ismét rengeteg kulturális eseménnyel készül a strand, többek között egy „Grape a híd alatt” című koncertsorozattal.

A strand működése, akárcsak a kulturális események lebonyolítása, szigorú járványügyi intézkedések mellett képzelhető csak el. A strand működését idén részben zöld energiával táplálják, a biohulladékot pedig komposztálják.

Címkék: pozsony, strand, Tyrsák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.