2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Augusztus 23. 14:31, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: cas.sk

Pozsony: rekordmagasan az ötven év felettiek oltottsági aránya. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Pozsony: rekordmagasan az ötven év felettiek oltottsági aránya. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A fővárosban az első adaggal oltottak aránya az ötven évnél idősebbek esetében átlépte a 74%-os határt.

„Ennek a számnak köszönhetően eggyel jobb kategóriába került a járásunk, így a COVID-szemafor alapján Pozsony zöld marad,” írta közösségi oldalán Matúš Vallo főpolgármester. Hozzátette, ha átlépik a 75%-os álomhatárt, akkor a COVID-szemafor heti leosztásában automatikusan két színkategóriával feljebb kerül a főváros és így már piros jelzésnél rosszabb nem is várja Pozsonyt. „A beoltottak így komoly előnyökhöz juthatnak, rájuk nem lesznek érvényesek a korlátozások,” tette hozzá Vallo.

A polgármester azokhoz is szólt, akik még nem döntötték el, hogy beoltassák-e magukat vagy éppen folyton halogatják az időpontot. „Amennyiben még mindig nem sikerült találniuk megfelelő okot az oltásra, hát ez lehet az. Az oltással nem csak a saját és szeretteink egészségét védjük, hanem biztosítjuk a főváros állandó menetét és a közösségi élet folytonosságát,” magyarázta Vallo. Hozzátette, a pozsonyi lakosok felelősségteljes hozzáállása miatt a fővárosra a közeljövőben nem vár semmilyen korlátozás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.