2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Július 03. 09:18, hétfő | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Pozsonyban gyújtogatott egy diák, majd maga is meghat a tűzben

Pozsonyban gyújtogatott egy diák, majd maga is meghat a tűzben

A mentők egy férfi holttestére bukkantak, miután eloltották a tüzet egy iskola épületében a pozsonyi Skalicka úton.

A tüzet feltehetően szándékosan gyújtották. Erről Jana Šimunková, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott.

"A tűzoltó- és mentőalakulat tisztjei a tűz eloltása után a leégett helyiségekben egy férfi életjelek nélküli holttestét vették észre. A helyszínre kihívott igazságügyi orvosszakértő megállapította a halál beálltát" - mondta a szóvivő. A tűz okát vizsgáló nyomozó szerint a tüzet szándékosan gyújtották.

"Megerősíthetjük, hogy a 155-ös segélyhívó vonalon azt az információt kaptuk, hogy a tűz eloltása után egy elszenesedett holttestet találtak" - mondta a TASR-nek Alena Krčová, a Sürgősségi Betegellátó Szolgálat (OS ZZS) operatív központjának szóvivője. Hozzátette, hogy a helyszínre egy egészségügyi felügyelőt küldtek.

Juraj Štekláč, a Pozsonyi Önkormányzati Kerület (BSK) egészségügyért felelős elnökhelyettese elmondta, hogy a tűz a kora reggeli órákban keletkezett egy kivételesen tehetséges gyermekek számára fenntartott iskola épületében. "Az épületben nagyobb károk keletkeztek, de ezek egyelőre nem fontosak számunkra" - tette hozzá.

A helyszínelés szombat délután még tartott. A helyszínen pszichológiai segítséget nyújtanak a szakemberek, mondta Jana Zápalová, a BSK Hivatal Oktatási, Ifjúsági és Sportosztályának igazgatója.

Szombaton, nem sokkal az iskolatűz előtt a másik pozsonyi kerületben is tűz ütött ki. A rendőröket nem sokkal hajnali 2.00 óra előtt hívták ki a Pestovateľská utcában található egyik cég telephelyén található több gépjármű kigyulladásához. "Az ismeretlen tettes által okozott tűz következtében a cég magánterületén hat gépjármű gyulladt ki, további nyolc gépjármű pedig a cég telephelye előtt gyulladt ki" - tette hozzá.

A fenti incidensek pontos okait és körülményeit még vizsgálják. "A folyamatban lévő műveletek miatt további információkkal nem áll módunkban szolgálni" - tette hozzá Šimunková.

forrás: teraz.sk

Címkék: pozsony, rendőrség, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.