2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 30. 12:53, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Pozsonyban idén elmarad a szilveszteri tűzijáték

Pozsonyban idén elmarad a szilveszteri tűzijáték

Az új év eljövetelét idén nem kíséri tűzijáték. „A járványügyi helyzetre tekintettel úgy döntöttünk, hogy idén nem szervezzük meg az év végi tűzijátékot,” erősítette meg a főváros szóvivője, Katarína Rajčanová.

A városvezetés nem csak azért hozott ilyen döntést, hogy az emberek interakcióit gátolja, hanem egy ilyen helyzetben luxusnak számít egy ekkora összeg elherdálása. A Városháza azt ajánlja a lakosoknak, hogy az Újévet csak a legszűkebb családi körben ünnepeljék, ezzel is szolidaritást vállalva a koronavírus ellen harcolókkal.
A szóvivő felhívja a figyelmet a petárdák és egyéb tűzijátékok teljes tiltására. „Szilveszter éjjel megerősített járőrségek figyelik majd Óváros utcáit, és az állami rendőrség is bekapcsolódik az ellenőrzésekbe. A szabály megszegése büntetést von maga után,” nyomatékosított. A biztonsági szervek emellett a járványügyi intézkedések betartását is ellenőrizni fogják.

Címkék: pozsony, tűzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.