2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 14. 15:39, szerda | Helyi
Forrás: teraz.sk

Pozsonyban kigyulladt egy lakás, három embert kórházba szállítottak

Pozsonyban kigyulladt egy lakás, három embert kórházba szállítottak

Nem sokkal hajnali 4.00 óra előtt tüzet jelentettek a pozsonyi Kyjevská utcában egy nyolcemeletes társasház második emeleti lakásában - közölte Štefan Koči, a pozsonyi KR HaZZ szóvivője.

A tűzoltók szerdán kora reggel eloltották a tüzet egy pozsonyi Kyjevská utcai lakásban. A tűz következtében három személyt az égési füsttől mérgezett állapotban szállítottak kórházba. A Tűzoltó- és Mentőalakulat Pozsonyi Regionális Igazgatóságának (KR HaZZ) szóvivője, Štefan Koči a TASR-nek elmondta.

"Nem sokkal hajnali 4.00 óra előtt jelentették, hogy tűz ütött ki egy nyolcemeletes lakóház második emeletén lévő lakásban a pozsonyi Kyjevská utcában" - mondta Koči. Hozzátette, hogy a tűzoltók evakuálták a társasház 39 lakóját. "Ezt követően nyomás alatti szellőztetéssel átszellőztették a belső teret, és elvégezték a lakások végső felmérését" - tette hozzá.

Elmondása szerint a lakás tulajdonosának ideiglenesen 200 ezer euróra becsült kár keletkezett. A tűz okát jelenleg is vizsgálják. "A tűzoltó- és mentőalakulat húsz tagja öt tűzoltó felszereléssel avatkozott be az esetbe" - magyarázta Koči.

A pozsonyi rendőrség a közösségi hálón arról számolt be, hogy a tűz feltehetően akkor keletkezett, amikor az egyik lakásban egy elektromos rollert töltöttek. "Ezt követően az egész nyolcemeletes épületet befüstölték" - tette hozzá. Az esetet jelenleg is vizsgálják.

Forrás: teraz.sk

Címkék: lakás, lakástűz, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.