2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 02. 16:55, péntek | Koronavírus
Forrás: cas.sk

Pozsonyban már nem hiányzik sok a nyájimmunitás eléréséhez

Pozsonyban már nem hiányzik sok a nyájimmunitás eléréséhez

A járványügyi szakértők szerint ehhez a lakosság 75%-nak be kell lennie oltva. A főváros így elkerülheti a harmadik hullámmal járó szigorításokat.

A legújabb adatok szerint Pozsony lakosságának már 52,5% megkapta az elsÅ‘, és 39,9% megkapta a vakcina második adagját. „Pozsony lehet az egyetlen város Szlovákiában, ahol elérhetjük a nyájimmunitást, tehát mindent megteszünk a cél érdekében,” reagált az adatokra Matúš Vallo fÅ‘polgármester. A tekintetek tehát most százezer pozsonyi lakos felé fordulnak.

A szakértÅ‘k szerint azonban lehet, hogy ez sem lesz elég. A fÅ‘városban hatalmas a mobilitás, naponta több százezren érkeznek a városba más megyékbÅ‘l. „Nem elég, ha csak a Pozsonyi kerület áll pozitívan az oltáshoz. A beutazók miatt így a fÅ‘várost is érinthetik a harmadik hullámot érintÅ‘ szigorítások,” magyarázta Michal Feik megyei szóvivÅ‘.

Amennyiben sikerülne elérni a 75%-os oltottsági arányt, úgy a vírus terjedése drasztikusan lelassulna. A városvezetés motivációs eszközök bevezetésén dolgozik. Ez egyébként nem újdonság, a világ legtöbb országában is működnek az ösztönzÅ‘k.

Címkék: koronavírus, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.