2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Július 09. 20:09, szombat | Helyi
Forrás: Kulcsár Mónika • MTAG

Pozsonyi MTAG • Egy különleges tanév rendhagyó tanévzárója

Pozsonyi MTAG • Egy különleges tanév rendhagyó tanévzárója

Befejezték az idei tanévet a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium épületében is. A kihívásokkal teli 2021/2022-es évet Kulcsár Mónika igazgatóhelyettes foglalta mondatokba. Ezt olvashatják az alábbiakban.

Nemcsak a – szerencsére egyre jobban enyhülő – járványügyi előírások miatt sikerült rendhagyóra iskolánk június 30-án megtartott tanévzáró ünnepsége, hanem a napok óta tartó, szinte trópusi hőség okán is. Épületünk udvarán ezért fél 9-kor, a hatalmas fák adta kellemes árnyékban sorakoztak fel – szülők nélkül – kicsik és nagyok, valamint tanári karunk tagjai, és elkezdődött a rövidített, ám nagyon jó hangulatúra sikeredett ünnepség.

Az alaphangulatot az 1.B és 2.B osztályba járó kicsinkóink adták meg, akik Pék Jutka tanító néni vezetésével egy rövid, ám fergeteges műsorral kezdték a tanévbúcsúztatót, amely végén a vakáció szót már a nagyobbak is velük együtt skandálták. Morvay Katalin igazgatónő hasonló hangnemben mondta el ünnepi beszédét, amely inkább arról szólt, hogy mi mindent csináljanak a pihenés hónapjai alatt ebbe a távoktatással teli tanévbe belefáradt kis- és nagydiákjaink. A szónoki beszéd szinte interaktív dialógussá alakult, hiszen tanulóink hangos helyesléssel reagáltak, amikor igazgatónőnk azt a nyári „házi feladatot” adta nekik, hogy fagyizzanak minden nap, nevessenek sokat, hemperegjenek a harmatos fűben, nézzenek meg napnyugtát és naplementét, piszkolják össze magukat! Ezt követően Iró Erzsébet és Kulcsár Mónika igazgatóhelyettesek felolvasták azon diákok névsorát, akik az ünnepséget követő osztályfőnöki órán a bizonyítványukkal együtt átvehették a tanév folyamán végzett pluszmunkák és versenyeredmények jutalmaként az ajándékkönyveket. A kitüntetettek hatalmas tapsot kaptak, mint az a négy, igazgatói dicséretben részesült diák is, akiknek nevét az igazgatónő ezután ismertette: az alapiskolások közül az ötödikes Rácz Dorka és Balázs Edit, a nyolcadikos Biháryová Bianka és a másodikos gimnazista Korpás Lilla érdemelte ki e szép elismerést. És mi más zárhatta volna a tanévet búcsúztató ünnepséget, mint Kiss Helga tanárnő, ezúttal is hatalmas sikert arató csodálatos éneke?

Kellemes, tartalmas nyarat, megérdemelt, jó pihenést kívánunk diákjainknak és tanárainknak, találkozunk szeptemberben, egy remélhetőleg háborítatlan, koronamentes tanév elején!

Kulcsár Mónika, igazgatóhelyettes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.