2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 17. 16:36, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Pozsonyi tüntetés: a tömeg a Šafárik térről átvonult a Kormányhivatalhoz

Pozsonyi tüntetés: a tömeg a Šafárik térről átvonult a Kormányhivatalhoz

A szerda esti pozsonyi tüntetés résztvevői a Kormányhivatal előtt folytatják. A többszáz főt számláló tömeg teljesen leblokkolta a forgalmat a Kő téren és az azt körülvevő utcákon.

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat kénytelen volt több járatát is más útvonalra igazítani. „A pozsonyi rendőrök jelenleg is figyelnek a tüntetők biztonságára, valamint az általános rendeletek betartására. A tömeg nem sokkal fél öt után elhagyta a Šafárik teret és a Kormányhivatal felé vette az irányt,” nyilatkozta Michal Szeiff, a Pozsonyi Rendőrkapitányság szóvivője. Elmondása szerint a rendőrök urai a helyzetnek és készek a rendeletek és törvények megszegése esetében azonnal cselekedni.

A tüntetők mozgása miatt nem jár a 3,4 és a 9-es szakasz, a szerelvényeket a városközpont előtt leállítják. Mivel a fenti járatok esetében az összes kerülőutat is leblokkolták, így az utasok nem tudnak eljutni Károlyfalura, Ligetfalura, Récsére és Főrévre. „Csak az 1-es villamos vonala járható a Főállomás – Blumentál – Vinohrady vonatállomás tengelyen,” magyarázta Szeiff.

A tüntetés szervezői eredetileg nem tervezték a Kormányhivatal elé való átvonulást, de az eseményen felszólalt a Republika szélsőséges párt egyik parlamenti képviselője, a volt „kotlebás” Milan Mazurek is, aki viszont erre biztatta a tömeget. A színpadon arról beszélt, hogy egy teljes kört kell menniük Pozsonyban, így elég erős politikai szignált küldenének: egy üzenetet, amely a harcról, a bátorságról és a szabadságvágyról szól. „És amennyiben ez a kormány nem hallgat meg minket, úgy mindent megteszünk azért, hogy egyik napról a másikra eltűnjön,” mondta a politikus, majd hozzátette: már nincs idő a népszavazásra, a kormánynak azonnal le kell mondania.

Címkék: november 17, tüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.