2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Október 04. 17:56, kedd | Kultúra
Forrás: atempo.sk / somorja.sk

Programajánló • Bágyi Balázs New Quartet Somorján

Programajánló • Bágyi Balázs New Quartet Somorján

Új formációval lép a Mozi színpadára pénteken, október 7-én 20.00 órától a dobos-zeneszerző Bágyi Balázs, a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze - írja a somorja.sk.

A Bágyi Balázs New Quartet a post bop és a klasszikus elemekre építő formáció, amelyben az akusztikus, kortárs jazz dominál. Zenésztársai a magyar jazz közép-korosztályának jeles képviselői: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső, valamint Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter.

A banda számos európai jazzfesztiválon már tiszteletét tette, sőt, rendszeresen lépnek fel a távol-keleten is. 2016-ban egy nagylemezt is piacra dobtak Homage to Shakespeare címmel, amelyet Pocsai Krisztina énekesnővel közösen készítettek. A nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta az alkotást. A formáció repertoárja Bágyi Balázs szerzeményeire épül, aki 2016-ban az év zeneszerzője, 2022-ben az év dobosa is lett a JazzMa.hu portál szavazása alapján.

Íme egy kis ízelítő:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.