2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Március 08. 12:18, kedd | Világ
Forrás: kremlin.ru

Putyin nőnapi köszöntője: tartalékosokat nem hívunk be

Putyin nőnapi köszöntője: tartalékosokat nem hívunk be

Az orosz államfő szerint a “szükséges feladatokat” csak szerződéses katonák végzik. Putyin egy videóüzenetben tért ki több fontos témára, emellett nem felejtette el köszönteni az orosz hölgyeket sem.

A videófelvétel itt tekinthető meg. Putyin a felvételen azt mondta, szeretné megnyugtatni az orosz anyákat, feleségeket, menyasszonyokat és barátnőket, hogy a „különleges katonai műveletbe” csak szerződéses katonákat vontak be, a „szükséges feladatokat” kizárólag ők látják el. Az orosz államfő ezután hozzátette: “sorkatonákat és tartalékosokat nem hívtak és nem is hívnak be.”

Az államfő a videóban kitért az orosz állam családtámogatási programjára is, amely alapján áprilistól egy újabb segélyezési forma lesz elérhető - elsősorban az alacsony jövedelmű családok részére. Putyin ezután köszönetet mondott minden orosz nőnek, aki az egészségügyben dolgozik és akik óriási terhek mellett vívtak csatát egy világjárvány ellen.

Putyin mondandója végén Nagy Katalin cárnő szavait idézte, akinek a szobra a Kremlben is megtalálható. Putyin megjegyezte, II. Katalin cárnő nem volt orosz születésű, de büszke volt arra, hogy orosszá válhatott.

Címkék: Oroszország, Putyin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.