2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 15. 19:50, hétfő | Kultúra
Forrás: ATEMPO.sk

Rák Viki színésznőt köszöntjük 40. születésnapján

Rák Viki színésznőt köszöntjük 40. születésnapján

Március 15-én, hétfőn ünnepli kerek, negyvenedik születésnapját Rák Viki szlovákiai magyar színművész. Isten éltesse sokáig a művésznőt!

Rák Viki Rimaszombatban látta meg a napvilágot 1981. március 15-én. Tanulmányait is itt végezte, főiskolára azonban már Pozsonyban járt, ahol a Színműveszti Főiskolán 2006-ban szerzett diplomát. Színészi pályafutását Kassán kezdte, a Thalia Színházban 1999-ben mutatkozott be. Tehetségének köszönhetően a televízió is hamar felfedezte, így rövid időn belül a szlovák közönség is megismerhette.

Első és talán leghíresebb szerepe a Szomszédok humoros sorozat Ildikója volt, de később játszott más szlovák szitkomban is, így a Panelházi történetekben és a Kutyil, s.r.o-ban. a kassai Thália rendszeres vendégművésze, de a Jókai Színházban is szerepelt már. „Szóló estjeivel az országot is járja, ahol Mezei Mária magyar színésznőt, Márai Sándor titkos szerelmét idézi meg. Szintén láthattuk a zenekarok kíséretében,” írja az ATEMPO.sk kulturális hírportál.

Jelenleg Komáromban él Lakatos Róbert zenésszel és közös gyermekeikkel, ahol vállalkozni is elkezdett: egy gyermekbarát kávézót is nyitott.
ATEMPO.sk / infocsallóköz.sk

Címkék: köszöntő, Rák Viki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.