2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 21. 17:41, hétfő | Tech
Forrás: GizmoChina

Rekord: Akár 35 napig is bírja egy töltéssel az új kínai okosóra

Rekord: Akár 35 napig is bírja egy töltéssel az új kínai okosóra

A Konka MicroLED technológiára épülő okosórái kevésbé ismertek Közép-Európában, most azonban világhírre tett szert a kínai cég, ugyanis megalkottak egy olyan készüléket, amely akár 35 napig is bírja egy töltéssel.

A Konka a Samsunghoz hasonlóan a MicroLED technológiában látja a jövÅ‘t. Miközben a dél-koreai vállalat nemrég bejelentette, hogy piacra dobja az erre épülÅ‘ új tévéjét, a The Wallt, a hazánkban kevésbé ismert kínai gyártó, a Konka is ugyanebben a szegmensben szorgoskodott. Emellett egy olyan készülék érkezését is bejelentették, amely közelebb hozhatja az emberekhez a technológiát.

Li Hungtao, a kínai vállalat feje egy tech-konferencián jelentette be MicroLED-alapú okosóráját. A csodakütyü egy 2 colos mikrokristályos kijelzÅ‘vel és mindössze 0,12 milliméteres üveglappal rendelkezik, áll a GizmoChina beszámolójában. A géptestben működÅ‘ processzor mindössze 30 mikrométer nagyságú. A kijelzÅ‘ 1500 nites fényerÅ‘re képes, a DCI-P3 skálán pedig 143%-os eredményt ért el. Ami azonban mindenképp viszi a bankot, az a 35-napos működési idÅ‘, ennyit bír ki ugyanis a készülék egyetlen töltést követÅ‘en.

A MicroLED segítségével a kijelzÅ‘ nagyon nagy kontrasztarányt érhet el, a válaszidÅ‘ pedig olyan gyors lesz, mint az OLED paneleké. Azoknál viszont sokkal nagyobb a fényereje, és a működése is jóval stabilabb.

Árakról és piacra lépésrÅ‘l idejérÅ‘l egyelÅ‘re semmit nem tudni, de nem lennénk meglepve, ha ilyen paraméterekkel nem csak Kínában akarnák kitenni egy kütyüt a boltok polcaira.

Címkék: okosóra, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.