2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 07. 15:30, csütörtök | Kzélet
Forrás: cas.sk

Remišová egy mondattal elintézte Ficot és Pellegrinit

Remišová egy mondattal elintézte Ficot és Pellegrinit

Politikusaink a Három királyok ünnepén sem pihentek. Szerdán soron kívüli ülést tartottak a nyitrai kritikus helyzetre reagálva.

Erről Veronika Remišová számolt be közösségi oldalán, ahol a volt kormányfőt nem kímélve kritizálta annak aktuális lépéseit.

„Ma ülésezik a kormány a Nyitrán kialakult kritikus helyzet miatt. Marek Hattas polgármester mindent megtesz azért, hogy ezt a helyzetet együtt tudjuk megoldani,” reagált a miniszter.

Nem fukarkodott azonban a kritikus szavakkal sem, főleg Peter Pellegrini kontójára. Az ex-kormányfő ugyanis beperelte Igor Matovič miniszterelnököt és a kormány összes tagját. „A konstruktív hozzáállás helyett Peter Pellegrini a rendőrséget használja politikai pontok szerzéséhez. Feljelentéseket tesz, de ezt a praktikát már ismerhetjük a régi és az új Smer műhelyéből. A járványügyi helyzet finoman szólva sem jó, az államnak is többet kell dolgoznia, de a szigorításokat minden állampolgárnak be kell tartania. Peter Pellegrini és Robert Fico azonban olyan lépéseket tesznek, amelyek elbizonytalanítják az ország polgárait, és így a szigorítások erejüket vesztik. Ez roppant felelőtlen hozzáállás. Nem ismerek még egy olyan európai országot, ahol két volt miniszterelnök ilyen módon gáncsolná saját országát és annak lakosait,” zárta Remišová.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.