2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 17. 11:22, szerda | Rendőrségi
Forrás: Rendőrség ZM

Rendőrség: A részeg sofőrt részeg társa váltotta a volánnál

Rendőrség: A részeg sofőrt részeg társa váltotta a volánnál

ARANYOSMARÓT, február 17. – Cellában végezte az a két sofőr, akik alkoholos befolyás alatt vezették ugyanazt a gépkocsit. A rendőrök egy rutinellenőrzés során 1,48 ezrelék véralkohol szintet mértek a 18 éves férfinél.

„A gépkocsiban a sofőrön kívül még ketten tartózkodtak. Egyikük az ittas sofőr apja volt, aki egyben az autó tulajdonosa is. A rendőrök ezért átadták a kulcsokat az apának, hogy az miután bezárja az autót, bebiztosítja a helyszínről való távozást,” írja a rendőrség.

Közvetlenül azt követően, hogy a rendőrök őrizetbe vették az ittas fiatalembert, figyelmesek lettek ugyanarra a gépkocsira, amelyet pillanatokkal azelőtt vezetett. A gépkocsi szabálytalanul és veszélyesen közlekedett, sávból sávba cikázva, ezért a rendőrök ismét megállították. A volán mögött egy 20 éves férfi ült, aki még többet fújt, mint az előző vétkes. A szondáztatást követően a gép 0,86 mg/l alkoholt mutatott ki, ami 1,79 ezreléknek felel meg. A rendőrség mindkettőjük esetében vádat emelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.