2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 16. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: qubit.hu, facebook, polícia SR

Rendőrség és szakértök: Csak óvatosan a TikTok-kal

Rendőrség és szakértök: Csak óvatosan a TikTok-kal

A fiatalabb generációk körében és világszerte 800 millió felhasználóval rendelkező kínai TikTok applikáció használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Elsősorban arra figyelmeztetnek, hogy a legnagyobb követőbázissal rendelkező fiókok mögött jól megtervezett marketing áll, profi reklámszakemberekkel.

A felhasználók nagyon könnyen zaklatás áldozatává válhatnak és a rendőrség arra kér mindenkit, hogy csak olyan tartalmakat osszunk meg az applikációban, amely által nem derül ki, hogy milyen városban élünk. A zaklatás áldozatait arra kérik a rend őrei, hogy rögtön kérjenek segítséget szeretteiktől.

Külön felhívják a figyelmet, hogy csak olyan tartalmakat osszunk meg, amit később is majd vállalhatónak fogunk tartani és senkinek ne küldjünk meztelen, vagy erotikus tartalmú képeket, videókat.

"Bár a TikTok homályban tartja a felhasználói bázisára vonatkozó adatokat, adatelemző cégek kutatásaiból látható a platform célcsoportja: az App Apeszerint2020 januárjában az amerikai TikTok-felhasználók 37,2 százalékát a 10 és 19 év közöttiek, 26,3 százalékát pedig a 20 és 29 év közöttiek tették ki, ezzel a harmincnál fiatalabbak aránya 63,5 százalékos" - írja a qubit.hu.

Az applikáció sok adatvédelmi kérdést is felvet. Indiában már nem elérhető. Nemzetbiztonsági kockázatnak minősítették a TikTok-ot. Több nagyvállalat, főleg a bankszektorban rendelte el alkalmazottjai körében az applikáció törlését.

"A TikTok tehát mindent tud rólad, mesterséges intelligenciájának köszönhetően pedig még az is lehet, hogy saját magadnál is jobban ismeri a viselkedésed. Ez egészen leegyszerűsítve annyit jelent, hogy ha a kínai kormányhoz eljutnak a TikTok által begyűjtött adatok, márpedig a jelek szerint ez a helyzet, és valamiért fontossá válsz a kínai politika vagy hatóságok számára, nem nagyon tudod elkerülni, hogy megtaláljanak – akár élőben, akár egy jó kis kibertámadás formájában" - foglalta össze Bodnár Zsolt, a qubit.hu újságírója a kínai applikáció veszélyeit.

A qubit.hu teljes cikke itt elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.