2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 20. 12:18, kedd | Rendőrségi

Rendőrség: Vigyázzunk a biciklitolvajokkal!

Rendőrség: Vigyázzunk a biciklitolvajokkal!

A Pozsonyi Rendőrség figyelmezteti a lakosságot az egyre növekvő biciklilopások számára. A rend őrei több hasznos tippel is szolgálnak a kerékpárosoknak, hogyan előzzék kétkerekűik eltulajdonítását.

A rendőrség szerint a legfontosabb, hogy a kerékpárunkat mindig lakatoljuk le, és lehetőleg egy stabil, mozdíthatatlan tárgyat válasszunk tartónak. Megnőtt az otthoni lopások száma is, ezért a rendőrség arra kéri a biciklitulajdonosokat, hogy sose hagyják nyitott, nem őrzött térben a kerékpárt. Amennyiben a kerékpárt pincében, balkonon vagy egy közös helyiségben tároljuk, érdemes odafigyelni a plusz biztonságra.

A rendőrség továbbá felhívja a figyelmet a lakatok és egyéb biztonsági eszközök minőségére is. Egyáltalán nem mindegy, milyen lánccal és lakattal biztosítjuk kerékpárunkat. Ajánlott a minőségi fémből készült szerkezetek használata. Igaz, maga a szerkezet kicsit borsosabb árat kóstál, de még mindig olcsóbb, mintha a kerékpárunkat tulajdonítaná el valaki.

A biciklitolvajok általában nem kívánják megtartani zsákmányukat, így figyeljünk oda azokra, akik gyorsan és olcsón kívánnak megszabadulni egy-egy darabtól. „Amennyiben a rendőrség azonosít egy eltulajdonított kerékpárt, úgy kötelező azt azonnal lefoglalnia,” nyilatkozták a rendőrök. Ergo, pénz és bicikli nélkül maradhatunk, ha tolvajoktól vásárolunk.

Amennyiben Ön biciklitolvaj, tudnia kell, hogy nem éri meg a kockázatot. A rendőrség a napokban csípte fülön azt a Ján F.-et, aki egy oroszvári kertből akart kerékpárt lopni. A férfit tetten érték, az okozott kár 719 euró, a férfi pedig két évre börtönbe kerül. Egy másik, visszaeső tolvaj pedig hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés elébe nézhet, mindezt egy bicikli miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.