2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2022. Augusztus 24. 13:27, szerda | Rendőrségi
Forrás: Rendőrség

Rendőrség • Vigyázzunk a csalókra!

Rendőrség • Vigyázzunk a csalókra!

Egy újabb piszkos trükkre figyelmeztet a Rendőrség facebook oldalán. Az újabb svindli lényege, hogy a csalók már nem külföldi, hanem hazai telefonszámokról próbálkoznak.

A belföldi számok ugyanis kevésbé keltenek gyanakvást - írja a Rendőrség. Az áldozat miután felveszi a telefont, egy előre feljátszott angol nyelvű szöveget hall.

A csalók arról próbálják meggyőzni a hívott felet, hogy zárolni fogják a bankszámláját, vagy hogy a személyi adataival valamilyen módon visszaéltek. De próbálkoznak azzal a mesével is, hogy a hívott fél személyi igazolványával gyanús aktivitást észleltek - írja a dunaszerdahelyi.sk cikke.

A Rendőrség ezért lankadatlan éberségre és óvatosságra inti a lakosokat. Akik a legújabb csalást bejelentették, nem ültek fel a próbálkozásnak, ugyanis elsőre gyanúsnak találták, hogy a szlovák Rendőrség angolul akar kommunikálni velük.

Azoknak a telefonszámoknak a jegyzéke, melyekről a csalók hívták áldozataikat, megtalálhatók a rendőrség Facebook-bejegyzésében. Amennyiben ezen számok valamelyikéről, vagy más számról hasonló gyanús hívást fogadnak, azonnal szakítsák meg a beszélgetést és semmi esetre ne adják meg senkinek a személyi adataikat, melyekkel a csalók visszaélhetnek - zárja a figyelmeztetés.

Címkék: csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.