2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2023. Február 07. 08:13, kedd | Világ
Forrás: index.hu

Részeg férfi próbálta meg ellopni Lenin holttestét

Részeg férfi próbálta meg ellopni Lenin holttestét

Egy részeg férfi törte be a moszkvai Lenin-mauzóleumot, hogy ellopja az ott nyugvó egykori kommunista vezér holttestét. A férfit vasárnap éjjel fogták el, amikor a mauzóleum bejáratának kinyitásával próbálkozott.

A jelentések szerint később az őrszobán összefüggéstelenül beszélt, majd beismerte, hogy el akarta lopni Lenin holttestét, de nem volt magyarázata a tettére. A férfihoz a rend őrei mentőt hívtak, akik alkohol okozta mentális zavart állapítottak meg az elkövetőnél. A férfi egy 42 éves moszkvai bútorszerelő, aki az alkoholizmus rabja lett miután öt éve elvált három gyereke anyjától.

A Moszkvai Lenin Múzeum vagy másnéven Lenin-mauzóleum a Vörös téren található épület, amely az egykori szovjet vezető nyughelye. A mauzóleumot 1924-ben nyitották meg, miután Lenin halála után a kommunista párt a népnek átadta a holttestét, hogy megtekinthesse. Az épületnek jelentős politikai jelentősége van, és az orosz történelem fontos részét képviseli. A múzeumban Lenin holttestét folyamatosan konzerválják, és a látogatók megtekinthetik a sírt, amelyben a holttestet őrzik. A mauzóleumot rendszeresen látogatják a turisták, valamint a helyi lakosok, akik érdeklődnek az orosz történelem iránt. Az épület az évszázadok során számos felújításon esett át, hogy megőrizze a mauzóleum jelentőségét.

Forrás: index.hu

Címkék: Lenin, részeg, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 17:16, hétfő | Világ

Fico: Szlovákia feltétel nélkül támogatja Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz

Ugyanakkor Fico szerint Szlovákia részt fog venni minden olyan békekonferencián, amelynek célja az Ukrajna és Oroszország közötti háború befejezése.

2024. Szeptember 30. 11:56, hétfő | Világ

Dél-Korea energetikai együttműködési megállapodást írt alá Szlovákiával

Dél-Korea felajánlotta együttműködését az új atomerőmű-blokk projektjében.

2024. Szeptember 23. 13:25, hétfő | Világ

XTB: A kávé ára meghaladta az eddigi maximumot

A vállalat szerint a kávé árának emelkedésében a legnagyobb szerepet az időjárás és annak a kávé termelésére való hatása játssza.

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.