2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Augusztus 01. 20:14, vasárnap | Bulvár
Forrás: New York Post

Ritka születési rendellenesség: embriót találtak egy újszülött hasában

Ritka születési rendellenesség: embriót találtak egy újszülött hasában

Az izraeli orvosokat komoly sokk érte, amikor az újszülött ikertestvérét a saját hasában találták meg. A New York Post cikke szerint az orvosok a terhesség utolsó heteiben már sejtették, hogy valami gond lesz.

Az ultrahang kórosan nagy hasról árulkodott a magzat esetében, a születés utáni röntgen-felvételek pedig már kimutatták a „másik” gyermeket. Az orvos szerint szó sem volt kifejlett magzatról, inkább egy parányi embriónak ment el pár csonttal és egy kis szívvel. Ez a szokatlan anomália minden 500 ezer alkalomból csak egyszer fordul elő, azt azonban egyelőre senki nem tudja, mi okozza ezt az elváltozást. Az orvosok egyfajta parazita magzatra gyanakodnak, amely az ikrek esetében magába szívja testvérét még a fejlődés kezdeti fázisaiban. Szerencsére az élettelen embriót sikerült eltávolítani az újszülött testéből, így nagyobb baj nem történt.

Ez nem az első abnormális elváltozás, 2016-ban egy indiai nőnek kétfejű gyermeke született.

Címkék: színes hírek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 11:36, hétfő | Bulvár

Elhunyt Maggie Smith

Maggie Smith-t sokan generációjának legjelentősebb brit színésznőjeként tartották számon, amelybe olyan nevek is beletartoznak, mint Vanessa Redgrave és Judi Dench.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.