2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. December 20. 19:24, kedd | Világ
Forrás: cas.sk

Robbanás történt a Testvériség gázvezetéknél

Robbanás történt a Testvériség gázvezetéknél

Három ember halálát követelte ma délután a Testvériség gázvezetéken történt robbanás az nyugat-oroszországi Csuvasföldön.

A hírt a helyi regionális adminisztráció vezetője, Oleg Nyikolajev jelentette be – írja a TASR az AFP és a Sky News beszámolóira hivatkozva.

"Az előzetes adatok szerint négyen dolgoztak a vezetéken. Sajnálatos módon hárman meghaltak közülük, amikor váratlanul kigyulladt a gáz. Egy ember túlélte, a sofőr sokkos állapotban van" - nyilatkozta Nyikolajev az orosz állami televíziónak.

A katari al-Dzsazíra televízió a robbanásról szóló első riportjában a csuvasföldi hatóságokra hivatkozva közölte, hogy az incidensben senki sem sérült meg.

A csuvasföldi vészhelyzetek minisztériuma bejelentette, hogy a gázvezeték a tervezett karbantartás során robbant fel Kalinino falu közelében, amely Oroszország európai részén található, mintegy 650 kilométerre Moszkvától.

A Testvériség gázvezeték a szibériai Urengoj gázmezőről indul és az ukrajnai Ungvárig tart. Ez az egyik legfontosabb orosz exportra használt gázvezeték, részben Ukrajna tulajdonában és üzemeltetésében. A robbanás következtében lezárták a gázvezeték egy részét.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.