2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Március 31. 22:00, péntek | Rendőrségi
Forrás: tasr

Robbanás volt Németországban, sokan megsérültek

Robbanás volt Németországban, sokan megsérültek

A mentők szerint a balesetet gázrobbanás okozhatta a lakásoknak és irodáknak otthont adó épületben.

Tizenöten megsérültek egy négyemeletes épületben történt erős robbanásban és az azt követő tűzben a nyugat-németországi Eschweiler városában, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban csütörtök este. A robbanást csütörtök este 21 óra 19 perckor jelentették. Mint a rendőrség pénteken közölte, két személy, köztük egy néhány hetes baba is életveszélyes állapotban van.

A tűz során többen súlyos égési sérüléseket szenvedtek, és két tűzoltó is könnyebben megsérült. A rendőrség egyelőre nem zárta ki az idegenkezűség gyanúját.
„Jelenleg nem tisztázott, hogy baleset történt-e“ – mondta péntek reggel Aachen város rendőrségének szóvivője.

„A nyomozás minden lehetséges területre kiterjed“ – tette hozzá a helyi ügyészség szóvivője.

A mentők szerint a balesetet gázrobbanás okozhatta a lakásoknak és irodáknak otthont adó épületben. A robbanás 50 méteres körzetben betörte az ablakokat.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek az érintett épület lakói; eltűnt személyekről egyelőre nem tudnak. A város szóvivője elmondta, hogy 18 embernek kellett éjszaka elhagynia otthonát, mert a nyomáshullám tönkretette a szobák ablakait. A robbanás következtében a környéken található üzletek épületei is megrongálódtak, a tűz miatt legalább 20 épületen keletkezett kár.

Péntek délelőtt a baleseten helyszínéhez közeli sétálóövezetből legalább 150 métert lezártak. A lángokat hajnali 2 óra körül sikerült eloltani, mintegy 200 tűzoltó vett részt az akcióban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.