2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Szeptember 08. 13:45, kedd | Rendőrségi
Forrás: TASR

Sikertelenül zárult a Szlovák paradicsomban eltűnt férfi keresése

Sikertelenül zárult a Szlovák paradicsomban eltűnt férfi keresése

IGLÓ, szeptember 8. – Több napos keresés után sem találták meg azt a 73 éves férfit, aki augusztus 30-án tűnt el a Szlovák paradicsomban.

A férfi gyalog indult el a Menedékkőnél (Kláštorisko) tartott misére, haza azonban már nem jutott el.
„Az eltűnt férfit a délutáni órákban még látták, ahogy a bicikliutat használva lefelé tart a hegyről Podlesok irányában, itt parkolt ugyanis az autója. A parkolóba, ahol már várták családtagjai, azonban már nem érkezett meg. Rövid időn belül hét hegyimentő indult a keresésére, akik terepjárók és motorbiciklik segítségével átkutatták az összes hivatalos én nem hivatalos hegyi útvonalat a Menedékkőtől egészen Káposztafalváig.

Ugyanezen az estén a család is csatlakozott a kereséshez több önkéntes társaságában. Együttműködésre szólították fel a hegyimentőknél dolgozó kinológusokat is, akik az éjjeli órákig folytatták a keresést.

A hegyimentők információi alapján a keresés a következő napokban is folytatódott, a mentőakcióhoz további mentősök, kinológusok és önkéntesek is csatlakoztak. Átkutatták az összes lehetséges útvonalat és azok környékét, akárcsak a sziklahasadékokat és kilátóhelyeket is. A keresésbe ekkor csatlakozott a Belügyminisztérium helikoptere. „Minden igyekezetünk ellenére sem sikerült megtalálnunk az elveszett személy,” állapította meg a hegyimentő alakulat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.