2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Június 04. 11:46, péntek | Kzélet
Forrás: TASR

Sólymos: Itt az ideje, hogy ne csak a kisebbségi, hanem a szlovák pártok is összefogjanak

Sólymos: Itt az ideje, hogy ne csak a kisebbségi, hanem a szlovák pártok is összefogjanak

POZSONY, június 4. – A Híd elnöke szerint a parlamenten kívüli szlovák pártok példát vehetnének az MKP, a Híd és az Összefogás fúziójából, és egy hasonló szerkezetet alakíthatnának ki.

Sólymos ezt a TASR TV adásában jelentette ki. „Szlovákiának szüksége van egy normális pártra, amely alternatívát kínál a jelenlegi koalíciós, vagy akár a parlamenti ellenzéki pártokkal szemben. Egy olyan szubjektumra van szükség, mint amilyet anno Mečiar ellen hoztak létre. Reméljük, ez hamarosan megvalósul, és mi partnerei lehetünk ennek a tömbnek,” mondta Sólymos.

A kisebbségi pártok összefogása azonban még nem finalizálódott. A lassú folyamatot megelégelve Ravasz Ábel például lemondott a Híd elnökségében betöltött posztjáról. „Az én szájízemnek is túl vontatott ez a tárgyalássorozat. Mi mindig a lehető leggyorsabban akartunk megegyezni, és ezt a teszetosza szenvedést a választók is megelégelték már. Fel kell tennünk a kérdést, hogy akarunk-e egy egységes, a régiókat és a kisebbségeket képviselő parlamenti pártot. Szerintem igen,” mondta Sólymos.

Hozzátette, hogy az idő egyre csak rövidül, sőt az előrehozott választásokat sem lehet teljesen kizárni. Véleménye szerint Heger kormánya szétesőben van, már nem csak az egyes pártok kommunikálnak másképpen, de párton belül is egyre több az eltérő narratíva. „Ilyen inkompetens kormánya még sosem volt Szlovákiának. Az előrehozott választásokról nem azért beszélek, mert bármilyen hatásom lehetne rá, hanem azért, mert nem jól működik ez a kormány,” zárta Sólymos.

Címkék: politika, Sólymos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.